Sağlıklı Saç Derisi Kılavuzu

Sabah akşam yüzümüzü temizlemek, nemlendirmek, haftada bir peeling ve maske yapmak çoğumuz için olmazsa olmaz bakım rutini. Peki, en az 100 bin saç kökünden sorumlu olan saç derimiz için günlük bakıma ne kadar zaman ayırıyoruz? Muhtemelen cildi temizlemeye, nemlendirmeye ve şımartmaya zaman, enerji ve para harcayabiliyor ama saç derimize cilt bakımının onda biri kadar zaman harcamıyoruz. Oysa sağlıklı bir saç derisi, saç büyümesinin sırrıdır. Saç derisi vücudumuzun en hassas, en savunmasız bölgelerinden olmasına rağmen sıklıkla ihmal edilir. Uygun bakım ve beslenme olmadan saçın gelişmesi için gerekli olan mikrobiyomu sürdüremez.

Saç Derinizi Anlamak

Saç derinizi anlamak ona daha iyi nasıl bakabileceğinizin anımsatıcısı olabilir. Saç derisi beş katmandan oluşur; Deri, bağ dokusu, aponevroz, gevşek areolar doku ve perikranyum.

Deri

Bu en dıştaki katmandır ve çıplak gözle görülebilen tek katmandır. Yağ bezleri, ter bezleri ve saç foliküllerini içerir. Temel olarak saçınızın çıktığı saç derisi tabakasıdır. Yağ bezleri yüksek konsantrasyonda bulunur ve sürekli yağ veya sebum salgılar. Bu, saç derisini ve saç tellerini kaplayarak her türlü kir ve bakteriye karşı koruma sağlar.

Bağ dokusu

Bu, kafa derinizin derinin altındaki ikinci katmanını oluşturur. Saç folikülleri sıklıkla bu tabakaya kadar uzanır ve kafa derisinin sinirlerini, lenfatiklerini ve damarlarını çevreler. Kan damarlarını kendisine yapışmaya zorlayan yoğun bir yağ tabakasıdır.

Aponevroz

Bu doku kafa derisinin gerilmesini önler ve özellikle ameliyatlar sırasında faydalıdır. Birincil odak noktası Occipitalis ve Frontalis kaslarını birbirine bağlamaktır. Oksipitalis başınızın arkasında, Frontalis ise alnınızda bulunur. Bu kaslar, yüz ifadelerinizde size yardımcı olmak için birlikte çalışır. Kaşlarınızı kaldırmak veya kaşlarınızı çatmak istiyorsanız bu kaslar devreye girer.

Gevşek Areolar bağ dokusu

Bu, yukarıdaki üç kafa derisi katmanını en alttaki katmandan ayıran, kafa derisi üzerindeki esnek bir katmandır. Üst katmanların perikranyum üzerinde kolayca kaymasını sağlayan retiküler lifler, elastik doku ve kolajen ağından oluşur.

Perikranyum

Bu ince zar, kafa derinizin en iç tabakası ve kafatasınızın dış tabakasıdır. Kafatanızın Kalvarial kemiğine sıkı bir şekilde bağlı olan yoğun, düzensiz bağ dokusundan oluşur.

Saç derinize nasıl bakım yapmalısınız?

Düzenli masaj

Büyükannenizin söyleyeceği nasihata benziyor ama saç derinize masaj yapmak saç derisindeki kan dolaşımını artırabilir, bu da daha sağlıklı saçları destekleyen oksijen ve besinleri getirir. Saç derinizi nemlendirmek ve bakmak için Bambu, Isırgan Otu, Darı, Ginkgo, Atkuyruğu gibi beş bitki özünü, Amino Asit, B5, B6 Vitaminleri, Biotin, Çinko ve Hyaluronik Asit ile birleştiren Forcapil® Anti Hair Loss Sprey kullanabilirsiniz. 6 haftalık kullanım sonrası saç derinize ve saçınızın sağlığına dair pek çok değişimi gözlemleyebilirsiniz.

Şampuanları düzenli olarak kullanın ve saç kremlerini ihmal etmeyin

Bu ürünler saçınızın gücünü düzenlemenize ve bakteri oluşumunu kontrol altında tutmanıza yardımcı olabilir. Saçınızı yumuşatmak ve onarmak için Forcapil Fortifying Şampuan ve Forcapil Keratin + Mask rutininizde yer almalı. Bitkisel keratin ve Jojoba yağı, B5 &B6 Vitaminleri, Biotin ve Çinko içerikleri ile saç telinin onarılmasına, beslenmesine ve korunmasına, saçın kuvvetlenmesi ve direncinin artmasına, nemlenmesine, dolgunluk kazanmasına yardımcı olur.

Diyetinizi düzenleyin ve stres seviyenizi iyileştirin

Stres, saç derinize oksijen ve besin akışını kısıtlayan hormonların salınmasına neden olurken, aynı zamanda yağ üretiminizde dalgalanmalar yaratır.

Saç derinizi zararlı UV ışınlarından, tozdan ve kirlilikten koruyun. Saç derisine içten bakabilmek ve besleyebilmek için protein olan keratinden oluşur. Çinko ve B grubu vitaminlerin etkisi altında sülfür içeren amino asitler, sistin ve metioninden sentezlenir.